werkpak

‘Mijn kledingkast is eigenlijk een soort fotoalbum’

Amsterdam 14-1-2013 Werkpak: Cecile Narinx Foto Maurice Boyer

Cécile Narinx (1970), hoofdredacteur van maandblad ELLE

„Toen ik hoofdredacteur werd dacht ik: nu kan ik nooit meer mijn kinderen van school halen in een slechte outfit. Maar ik heb het geluk dat ik in een andere stad woon dan ik werk. Thuis schop ik mijn hakken uit en ik ga gerust zonder make-up de deur uit. Niemand die me herkent.

„Maar als ik naar de fashion week in Parijs of Milaan ga, pak ik uit. Daar loop je tussen de best geklede mensen ter wereld en kun je niet in een H&M’etje komen aanzetten. Van tevoren denk ik héél lang na over mijn kleding. Ik google zelfs de interieurs van de restaurants waar we gaan eten, zodat ik een beetje op de kleuren kan letten. Uiteindelijk gaan er kóffers vol mee naar het hotel. Gelukkig heb ik het privilege dat ik af en toe jurken kan lenen. Als ik voor elke gelegenheid iets moest kopen, was ik allang blut.

„Eens in de zoveel tijd koop ik iets heel speciaals. Ik heb onlangs in de P.C. Hooftstraat bij Azzuro een jurk van Dolce & Gabbana gekocht, 1.600 euro kostte die. Het was voor de uitreiking van de Mercurs (de belangrijkste Nederlandse tijdschriftenprijzen, red.). Waarschijnlijk zal ik ’m niet vaak dragen, maar ik won die avond in de categorie Beste Hoofdredacteur, dus het zal altijd een jurk met een mooie herinnering blijven. Mijn kledingkast is eigenlijk een soort fotoalbum dat mijn levensverhaal vertelt.

„Deze outfit draait om kleur, niet om grote merken. Het jasje en het lila truitje heb ik gekocht bij COS in Parijs. De rok is van Traffic People. Broeken draag ik zelden, want ik heb nu eenmaal geen broekenlijf. Broeken die er op modellen fantastisch uitzien, staan mij een beetje sneu.

„Boswachters dragen boswachterslaarzen en hoofdredacteuren dragen hakken. Dat hoort er een beetje bij. Ik ben 1.63 meter dus ze helpen me aan lengte, en ook een beetje aan gezag. Deze Prada’s komen uit Parijs. Ik ben dól op de schoenen van Prada.

„De topper van deze outfit is de Chanel-tas, een kerstcadeau. Wat er bijzonder aan is? De manier van maken, de verfijning, de mooie draagbanden. Het is een klassieker, een tas die mijn dochter later kan overnemen.”

    • Nathalie Wouters