Uitgelicht zaterdag

Film

Burlesque (Steve Antin, 2010, VS). Sterrenvehikel voor Christina Aguilera is vooral een achter-de-schermen-film die zich afspeelt in de coulissen en op het toneel van een verlopen theatertje aan Hollywood Boulevard. Aguilera speelt het meisje Ali dat met de bus uit Iowa in Los Angeles aankomt en door een goedgezind lot naar de nachtclub van diva Cher wordt geleid. Aangenaam nostalgische atmosfeer met een hoog gehalte camp. RTL5, 20.00-22.35u.

X-Men (Bryan Singer, 2000, VS). Verfilming van de Marvel Comics-sciencefictionstrip over gemuteerde superhelden in een universele strijd tussen Goed en Kwaad. Draait per saldo om de special effects van met bliksem smijtende, in reptielen veranderende olympische goden van de nabije toekomst. Aansluitend X-Men 2, met nieuwe mutanten op de door Patrick Stewart geleide school. Wat in X-Men nog fris was, is in dit vervolg al een beetje vermoeiend.RTL7, 20.00-00.40u.

Meet the Parents (Jay Roach, 2000, VS). Matig leuke komedie grossiert in schoonoudermoppen. Ben Stiller probeert plaats te veroveren in zijn aanstaande schoonfamilie, waar Robert De Niro grijnslachend de scepter zwaait.BBC 1, 23.30-01.15u.

Opera Jawa (Garin Nugroho, 2006, INDO/A). Verbluffende visuele opera naar het verhaal De ontvoering van Sita uit het religieuze hindoe-epos Ramayana. De onzekere pottenbakker Setio krijgt in de strijd om zijn geliefde Siti concurrentie van de door zijn hormonen opgejaagde slager Ludiro. In de choreografie van de regisseur wervelen doeken en dansers over het scherm in een kleurenextravaganza die wordt ondersteund door Indonesische gamelanmuziek. Ned.2, 00.10-02.05u.

Hard Rain (Mikael Salomon, 1998, VS). Een vanwege overstromingen geëvacueerd dorp is het decor van buitengewoon natte actiethriller waarin geldtransporteur Christian Slater wordt belaagd door boef Morgan Freeman én door sheriff Randy Quaid. Gelukkig staat Minnie Driver hem terzijde.BBC 2, 00.15-01.45u.

Informatief

Billy the Kid. Vriend van de boeren, vijand van het corrupte establishment: in New Mexico heeft William Henry McCarty nog steeds de status van een Robin Hood. In dit docudrama een reconstructie van het leven van een misdadiger die weinig kansen kreeg in een gewelddadige maatschappij.Arte, 20.15-21.05u.

Errol Flynn. Onderhoudende documentaire over het bandeloze, rijke en wilde leven van een Hollywood-legende. Flynn schreef tijdens zijn filmcarrière boeken, bezocht als journalist de Spaanse Burgeroorlog en was verslingerd aan zeilen. Met tal van scènes uit de beste films van de in Tasmanië geboren vrouwenverslinder die leed onder zijn filmimago, miljoenen verdiende en verkwistte en al op 50-jarige leeftijd stierf aan te veel drank en middelen. Arte, 22.00-23.00u.

The Landscape Man. Tuinierprogramma. Matthew Wilson gaat in Wales een afgelegen vallei herinrichten. RTL4, 00.05-01.05u.

Amusement

Chabada. Live-muziekprogramma waarin een centraal staande ster omringd wordt door collega’s die samen of solo de mooiste liedjes van hem of haar zingen. Vanavond staat Salvatore Adamo in het middelpunt. Zijn gasten: Dave, Thomas Dutronc en Jenifer. TV5, 23.55-00.45u.

Sport

Schaatsen: WK Sprint. Rechtstreeks verslag van de eerste dag van de wereldkampioenschappen op de Olympic Oval in Salt Lake City, de snelste baan ter wereld.Ned.3, 20.50-01.00u.