Recensie-overzicht

Sideways Rain van Guilherme Botelho, tournee t/m 1 februari

NRC HandelsbladHet concept van Sideways Rain, dat nu een kleine tournee door Nederland maakt, is doodsimpel en minimalistisch. En tegelijk ontroerend, briljant, betoverend en enorm toegankelijk. Dat laatste was ook verrassend. Hedendaagse dans heeft immers het imago moeilijk te zijn. Botelho’s creatie is het tegenovergestelde. *****

Het ParoolSideways Rain is zo’n zeldzame voorstelling die heel abstract en allesomvattend lijkt te zijn. [...] het voelt alsof de dansers altijd door zullen blijven lopen. Choreograaf Botelho biedt geen duidelijke boodschap, wel een hoofd vol beelden en associaties. Een bijzondere, zinnelijke ervaring. *****

TrouwIn de voorstelling Sideways Rain [...] schoven, kropen en holden vijftien dansers van links naar rechts over het toneel, in een cadans van de alsmaar voortjakkerende tijd. Een voorstelling voor op het puntje van de stoel.