Recensie-overzicht

Wigwam van Youp van ’t Hek, tournee t/m 18 juni

NRC HandelsbladNatuurlijk is dit, als vanouds, een programma waarin de grappen raak en robuust zijn. Dat is niet veranderd. Maar de toon wel, die is ingetogener. Van ’t Hek kuiert wat over het toneel en lijkt hardop na te denken, over andere onderwerpen dan voorheen. Met een intrigerend resultaat. ****

Het ParoolVan ’t Hek heeft vaker het verwijt gekregen dat hij zichzelf herhaalt, maar Wigwam lijkt wel een best of, een cursus Youp voor beginners. Alle stokpaardjes zijn aanwezig. **

de VolkskrantDe vormgeving, waarbij op een groot doek impressionistische schilderijen en foto’s worden geprojecteerd om de vertelling te ondersteunen, is zonder meer fraai. Inhoudelijk stelt Wigwam teleur: Youp van ’t Hek gooide zijn vaste ingrediënten in de blender, maar vergat er een frisse toevoeging bij te stoppen. **