PSV wint op bezoek bij Heracles Almelo met ruime cijfers: 1-5

PSV lijkt de blamage vorige week thuis tegen PEC Zwolle (1-3) te hebben verwerkt. Op bezoek bij Heracles Almelo scoorden de Eindhovenaren er lustig op los. Bij rust was het 0-2. Vlak na de pauze mocht Heracles heel even dromen van een gelijkspel, maar al snel bouwde PSV de voorsprong weer uit.

Tim Matavz, Jeremain Lens, Georginio Wijnaldum (2 keer) en Dries Mertens maakten de Eindhovense goals. Alleen Everton deed iets terug.

PSV neemt door de zege in ieder geval voor één dag de koppositie weer over van FC Twente, dat morgen op bezoek gaat bij Feyenoord. Nummer drie Ajax neemt het in Arnhem op tegen Vitesse.

Voor de bezoekers leek geen vuiltje aan de lucht na de eerste helft. Op aangeven van Kevin Strootman was Matavz na 23 minuten succesvol met een schot in de verre hoek. Twaalf minuten later lag ook de tweede treffer in het net. Lens werd knap vrijgespeeld door Mertens en rondde oog in oog met doelman Remko Pasveer af.

Even daarvoor was PSV, waar Jetro Willems Erik Pieters verving, wel goed weggekomen toen Marko Vejinovic van dicht bij een grote kans onbenut liet. Een treffer van de thuisploeg kwam er na rust alsnog. Everton gaf de Heraclieden met een poeier nog even hoop, maar de Brabanders namen vervolgens afstand.

Wijnaldum bracht de marge in de 66e minuut weer op twee. De middenvelder, die de bal wel even met de arm beroerde, zette goed door, omspeelde Pasveer en schoot uit een moeilijke hoek binnen. Mertens gooide het duel na een individuele actie in het slot, waarna ook Wijnaldum zijn naam nog een keer op het scorebord zette.

    • Niels Posthumus