Het was de laatste kans - vele duizenden mensen op het ijs vandaag

Duizenden schaatsfanaten gingn ook vandaag weer het ijs op. De druk daartoe was groot, want het is vandaag hoogstwaarschijnlijk de laatste dag voor de dooi inzet. De laatste kans dus om de schaatsen onder te binden.

Duizenden schaatsfanaten gingen ook vandaag weer het ijs op. De druk daartoe was groot, want het is vandaag hoogstwaarschijnlijk de laatste dag voor de dooi inzet. De laatste kans dus om de schaatsen onder te binden.

De organisaties van drie grote schaatstochten in het noorden van Overijssel schatten dat daar vandaag maar liefst zo’n 60.000 schaatsers op het ijs stonden. En ook op andere plekken in het land was het druk op het ijs.

Maar het is dus voorlopig wel afgelopen met de schaatspret. Toch kan het vannacht en morgenochtend alsnog verraderlijk glad kan worden op de wegen. Website weer.nl schrijft:

Vanavond breiden opklaringen zich oostwaarts uit. Op diverse plekken wordt het verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeeltes. In de nacht volgt vanuit het zuidwesten regen met ijzel. Ook dat levert gladheid op. Morgenochtend ijzelt het nog even in het oosten, verder valt er regen. In de middag wordt het vanuit het westen echter droog met een paar opklaringen. Het wordt maximaal 3 tot 7 graden.

    • Niels Posthumus