Droogblaasbar

Bij de Blow Dry Bar wast een vriendelijke jongen met latex handschoenen je haren terwijl je op een leren bed ligt. Het is maar goed dat je het aangeboden wijntje hebt afgeslagen, anders viel je nu in een diepe slaap. Zometeen mag je verder soezen bij de warmte en het gezoem van de föhn.

De Blow Dry Bar is, naar eigen zeggen, de eerste droogblaasbar in Nederland. Aan de muur hangen vintageföhns en foto’s met geföhnde hoofden die als voorbeeld dienen. Er is bijvoorbeeld de ‘Classic Blow Out’ (denk aan het waaihaar uit de tv-serie Dallas) of The Bardot (flink bol van achteren en een lok strak over het voorhoofd).

Een bezoek aan de Blow Dry Bar is ideaal als je, bijvoorbeeld, na je werk naar een feestje moet en geen tijd hebt om thuis je vette hoofd te wassen. Want als je haar goed zit (en dat doet het!) is de rest bijzaak. Het lijkt me wel iets voor noodgevallen, want voor datzelfde geld (35 euro) kun je bij sommige kappers ook je haar helemaal laten knippen.

Salon B Blow Dry Bar, Gravenstraat 22, Amsterdam

    • Monique Snoeijen