Dronken gepocheerde eieren

Het pocheren van een ei kan op verschillende manieren. De simpelste uitleg is: breek een ei in kokend water waar azijn aan toegevoegd is. Dat wordt door sommige koks weersproken, als je ei vers is heb je geen azijn nodig. Je moet een draaikolk maken, dan blijft het ei beter bij elkaar, weet een volgende expert Een ander breekt het ei eerst op een schoteltje en weer een ander zweert bij de foolproof techniek waarbij het ei in keukenfolie in het water hangt.
Maar dat gaat allemaal over het pocheren in water. Het kan ook in wijn. Dat moet zelfs wanneer je oeufs en meurette maakt. Chefkok Ruben Dekker van restaurant Le Garage doet het voor. Hij neemt en passant ook even het misverstand weg dat je met een enkel nietig klontje boter een saus zou kunnen monteren.

    • Ronald Hoeben