Slachtoffers Alphen zetten kort geding door

De herdenking van het bloedbad dit voorjaar. Foto ANP / Robin Utrecht

De slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn zetten hun kort geding tegen de staat door. Dat hebben de advocaten van de slachtoffers gezegd, meldt de NOS vanochtend. De slachtoffers willen de documenten in handen krijgen die zij denken nodig te hebben voor een letselschadeprocedure.

In december kondigden de slachtoffers aan de staat te dagvaarden. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) beloofde daarop in een hoorzitting in de Tweede Kamer de gevraagde stukken te verstrekken. Een kort geding was volgens hem onnodig. De advocaten zeggen nu nog lang niet alle stukken te hebben ontvangen waar zij om hadden gevraagd. Die hopen zij nu via het kort geding te krijgen.

Het gaat onder meer om het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche over het verlenen van een wapenvergunning aan Tristan van der V. Ook willen ze de rapportages over zijn geestelijke gesteldheid inzien. Ze hebben de stukken nodig voor een letselschadeprocedure.

Van der V. schoot in april 2011 in het winkelcentrum Ridderhof zes mensen en zichzelf dood.

    • Mirjam Remie