Obama weer geteisterd door een vlieg - ‘this guy is bothering me’

Een vlieg op het hoofd van Obama tijdens zijn speech in het Witte Huis.
Een vlieg op het hoofd van Obama tijdens zijn speech in het Witte Huis. Foto Reuters . Larry Downing

Amerikaanse websites zijn sinds gisteren in de ban van deze foto. President Barack Obama met een grote zwarte vlieg op zijn voorhoofd. Is dat bijzonder? Neuh. Ware het niet dat hij al vaker incidenten heeft gehad met vliegen. Sommigen zien een patroon.

Obama hield gisteren een belangrijke toespraak, waarin hij twee financiële topfunctionarissen voordroeg aan het hoofd van de Securities and Exchange commissie en een waakhond voor financiële producten. Hij werd echter gehinderd door een onuitgenodigde gast. Onder felle televisielampen bleef de vlieg maar rond zijn hoofd cirkelen, alvorens op het midden van zijn voorhoofd te landen.

Obama onderbrak zijn toespraak. “This guy is bothering me”, sprak hij.

http://www.youtube.com/watch?v=cJHrxzipaQI

‘I got the sucker’

The Huffington Post maakte een fotoserie getiteld Obama versus The Fly. Obama the fly swatter strikes again, kopte persbureau AP. De Washington Post: Obama vs. fly, take two. Wat dan take one was? Tijdens een interview in 2009 werd Obama ook al gehinderd door een grote zwarte vlieg. Hij wachtte tot het beest landde, en sloeg in een keer raak - dood was-ie.

http://www.youtube.com/watch?v=iCPgXTW_u24

Obama noemde zijn actie zelf pretty impressive, maar de Amerikaanse dierenorganisatie PETA was minder gelukkig. De organisatie noemde het “een executie”, en vond dat de president een beetje meer compassie mocht tonen met “zelfs de kleinste en minst sympathieke beestjes”.

Ook in 2010 onderbrak Obama weer een speech voor een vlieg. “Ga weg”, zei hij, “je hebt gezien dat ik er al eerder eentje pakken had!”

http://www.youtube.com/watch?v=EvBKVsSAj9U

Obama probeert de vlieg weg te wuiven. Foto AP / Carolyn Kaster

Obama probeert de vlieg weg te wuiven. Foto AP / Carolyn KasterObama probeert de vlieg weg te wuiven. Foto AP / Carolyn Kaster