Nieuwe aanhouding ontvoering Nederlandse fotograaf in Syrië

Oerlemans werd in juli samen met collegafotograaf John Cantlie in Syrie ontvoerd door moslimextremisten. Foto Hollandse Hoogte

De Britse politie heeft een 31-jarige man aangehouden voor de ontvoering van de Nederlandse fotojournalist Jeroen Oerlemans in Syrië vorig jaar. Het is de derde aanhouding in de zaak.

De verdachte was eerder deze maand al aangehouden, maar werd daarna weer op vrije voeten gesteld, laat Scotland Yard weten aan persbureau Novum. Vrijdag wordt de man aangeklaagd voor de rechtbank in Londen.

Eerder werden al twee mannen van 24 en 26 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering. Dat gebeurde eveneens in Londen. De inhoudelijke behandeling van de oudste verdachte, de Brit Shajul Islam, staat voor juni gepland.

Oerlemans en Cantlie werden in juli vorig jaar in Syrië ontvoerd en tien dagen gevangen gehouden door jihadisten. Nadat ze vrij waren gekomen zei Cantlie dat enkelen van hun ontvoerders een Brits accent had.

    • Mirjam Remie