Minder verschil man/vrouw

Marciano (22) studeert Fashion Management aan het AMFI.

Wat draag je?

„Een jumpsuit van de vrouwenafdeling van ASOS.com, een vintage riem, een tas van Zara en zwarte wedges (sleehakken) van Nelly.com. Die waren eerst blauw, maar dat zag er een beetje goedkoop uit, dus ben ik er met zwarte schoenpoets overheen gegaan.”

Op wie moeten we letten?

„Claes Iversen. Ik heb nog nooit een show van hem gezien, maar je hoort er zo veel goeds over. Aan talent is geen gebrek op de Amsterdam Fashion Week, maar ik heb wel m’n twijfels over het glamourgehalte. Om consumptiemuntjes te kopen moeten alle hoofdredacteuren in dezelfde lange rij staan als ik. Dat kan toch niet?”

De grote trend van 2013?

„Ik hoop dat in 2013 het verschil tussen mannen en vrouwen waziger wordt. Wat mij betreft wordt alles uniseks. Zelf wil ik dit jaar een paar sleehakken kopen van Rick Owens.”