Man opgepakt voor liquidatie Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam eind december waarbij twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar omkwamen. De verdachte is de man die gistermiddag door de politie werd neergeschoten in Amsterdam, meldt de politie.

Agenten staan eind december op de plek waar een man is neergeschoten. Foto ANP / Evert Elzinga

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam eind december waarbij twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar omkwamen. De verdachte is een man die gistermiddag door de politie werd neergeschoten in Amsterdam, meldt de politie.

De 24-jarige verdachte, die bekend is bij de politie, wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 29 december. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Bij huiszoekingen in meerdere woningen in Amsterdam-West trof de politie onder meer een aantal automatische vuurwapens, bijbehorende munitie en kogelwerende vesten aan.

Verdachte in been geschoten door agent

Agenten zagen de verdachte gistermiddag rijden in de buurt van de Van Hallstraat in Amsterdam-West. Na een achtervolging verloor de verdachte op de Buyskade de macht over het stuur en reed hij tegen een lantaarnpaal en enkele geparkeerde auto’s.

De man probeerde volgens de politie ‘op alle mogelijke manieren’ te voorkomen dat hij werd opgepakt. De man rende zijn auto uit, sprong het water in en klom er aan de overkant weer uit. Daar werd hij in een been geschoten door een agent. Eerder had de politie al meerdere waarschuwingsschoten gelost.

De twee mannen die bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam eind december om het leven kwamen, werden beschoten met Kalasjnikovs, net als twee motoragenten die ongedeerd bleven.

    • David Haakman