Kortkolom sport

Voorzitter ontkent spelersopstand Real

Madrid. Van een spelersopstand bij Real Madrid tegen trainer José Mourinho is geen sprake. Dat zei voorzitter Florentino Perez van de Spaanse grootmacht gisteren op een speciale persconferentie. Volgens diverse Spaanse media zouden doelman Iker Casillas en verdediger Sergio Ramos hebben gedreigd te vertrekken als de Portugese coach aanblijft. Casillas, algemeen beschouwd als beste doelman ter wereld, werd rond de jaarwisseling door Mourinho op de reservebank gezet. Woensdag blesseerde hij in het bekerduel met Valencia een duim waardoor hij mogelijk enige weken buiten spel staat. Real plaatste zich voor de halve finale van de Copa del Rey, waarin het tegen FC Barcelona speelt. De aartsrivaal uit Catalonië plaatste zich gisteren ten koste van Málaga. Na de 2-2 vorige week won Barcelona de uitwedstrijd in Zuid-Spanje gisteren met 4-2. (Novum)

Pool Kubica na twee jaar terug op circuit

Valencia. Na bijna twee jaar afwezigheid heeft voormalig F1-coureur Robert Kubica een geslaagde rentree op een racebaan gemaakt. De 29-jarige Pool testte op het circuit Ricardo Tormo in Valencia 114 ronden lang de nieuwe Mercedes voor de DTM-klasse. Kubica raakte in februari 2011 bij een rally in Italië zwaargewond toen hij met zijn raceauto tegen de muur van een kerk knalde. Hij heeft een lange revalidatieperiode achter de rug, nadat hij bij zijn crash in de Ronde van Andorra gedeeltelijk zijn hand doorsneed en bovendien zijn elleboog, schouder en been brak. Volgens Kubica, die één keer een Grote Prijs in de Formule won, is het nog te vroeg om te speculeren over een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. (Novum)

Heraclied Overtoom uit Kameroen naar AZ

Alkmaar. Willie Overtoom verruilt Heracles voor AZ. Dat meldde de voetbalclub uit Almelo gisteren. De 26-jarige middenvelder kan een contract voor 3,5 seizoen tekenen in Alkmaar. De Kameroense international speelt sinds 2008 bij Heracles, waarvoor hij in 144 competitieduels 39 keer scoorde. Overtoom had een aflopend contract en had al eerder aangegeven graag naar een grotere club te gaan. De door AZ opgeleide speler wordt in Alkmaar herenigd met trainer Gertjan Verbeek, met wie hij bij Heracles al samenwerkte. Bij AZ is hij de mogelijke plaatsvervanger van international Adam Maher, die wellicht naar het Eindhovense PSV vertrekt. (NRC)

Kickbokser Bonjasky wil sportbond leiden

Amsterdam. K1-vechter Remy Bonjasky wil een overkoepelende vechtsportbond gaan leiden. Dat heeft hij gisteren gezegd in het Radio 1-programma Lunch! „Als we zo blijven doorklooien, is het einde van deze sport nabij”, verklaarde hij. De 37-jarige Bonjasky werd drie keer wereldkampioen in de K1. In 2009 nam hij afscheid vanwege een oogblessure, maar eind vorig jaar keerde hij terug. De vechtsportwereld komt al jaren op negatieve wijze in het nieuws. Vanwege banden met de georganiseerde misdaad en overlast worden in diverse gemeenten geen vergunningen meer voor vechtsportgala’s verleend. (Novum)