Kijktips

This undated image released by National Geographic Channels shows Hutterite Judy Hofer picking carrots from the garden in King Colony, Mont. "Meet the Hutterites," a National Geographic documentary series about a small religious colony in rural Montana. Leaders of a Hutterite colony are demanding to meet with the head of the National Geographic Society after they say a reality show on the National Geographic Channel misrepresented life on the Montana colony and harmed their members. The King Ranch Colony says residents were pressured and coerced to fabricate scenes to boost ratings, and they are want a public apology and a pledge that the 10 episodes never air again. (AP Photo/National Georgraphic, Ben Shank) AP

Film

Zodiac (David Fincher, 2007, VS).

Semidocumentaire misdaadfilm die heel methodisch de geschiedenis vertelt van de gelijknamige seriemoordenaar die eind jaren zestig, begin jaren zeventig San Francisco onveilig maakte. Met Robert Downey jr, Jake Gyllenhaal. Canvas, 22.40-01.10u.

Wanted (Timur Bekmambetov, 2008, VS/D).

Op stripverhaal gebaseerde paranoiafilm met James McAvoy als loonslaaf Wesley, die ontdekt dat er een leven achter het leven bestaat. In zijn geval de wereld van een geheime broederschap van mythische huurmoordenaars, en Wesley blijkt een van hen. Angelina Jolie, een en al elastische ledematen, is zijn leermeesteres. RTL 5, 23.00-01.05u.

Svobodnoe plavanie (Boris Khlebnikov, 2006, RUS).

Sfeervolle film over het uitzichtloze en absurde bestaan in een uithoek van Rusland, waar de enige fabriek zijn deuren sluit en de jonge Ljonja (Aleksandr Yatsenko) zijn dagen slijt zonder enige hoop op verandering en omringd door andere losers, boeven en een vriendinnetje (Darya Ekamasova). De Wolga brengt redding. Ned.2, 00.05-01.40u.

Informatief

American Colony: Meet the Hutterites.

Eerste deel van tweeluik over een kleine religieuze kolonie op het platteland van Montana. De Hutterites houden vast aan hun tradities terwijl de verleidingen van de buitenwereld op de loer liggen. De kolonie bestaat uit 59 mensen die bijna allemaal familie van elkaar zijn. Het overgrote deel houdt zich aan de eeuwenoude tradities, anderen flirten met de moderne samenleving. NGC, 22.00-23.00u.

Sport

Tennis: Australian Open.

Rechtstreeks verslag van de finale vrouwen enkelspel in de Rod Laver Arena in Melbourne, tussen Na Li en Victoria Azarenka.Morgen, Eurosport 09.30-11.30u.