Indiase moeder in de cel om verkoop dochter (11)

Een moeder in Noord-India is in de boeien geslagen omdat zij haar dochter van 11 zou hebben verkocht. Het meisje zou 650.000 roepies (9.000 euro) hebben opgebracht. Ook het stelletje dat het meisje heeft gekocht, is opgepakt.

Hun daad kwam aan het licht toen het meisje aan haar nieuwe ‘eigenaren’ probeerde te ontsnappen. Het stel rende achter haar aan, maar het meisje vluchtte een restaurant in, waar enkele omstanders de politie waarschuwden. Daar vertelde het kind dat de ‘kopers’ haar hadden geslagen en dat zij haar wilden doorverkopen aan iemand in Mumbai. Inmiddels zit zij in een opvanghuis.

In India komt het met enige regelmaat voor dat ouders uit financiële wanhoop hun dochter verkopen. Deze moeder zou tot haar daad zijn overgegaan omdat zij een boete moest betalen aan de dorpsraad. Zij moest 450.000 roepies neertellen omdat zij een lokale traditie had geschonden. De moeder had haar dochter uitgehuwelijkt aan een man in het dorp, die daar een bruidsschat voor had betaald. Maar zij brak de overeenkomst en nam haar dochter weer mee naar huis. (BBC)