Dwarsgrachter Natuurtocht in Overijssel afgelast wegens kans op dooi

ELBURG - Christijn Groeneveld (L) geeft het tempo aan in de kopgroep samen met Arjan Stroetinga (M) en Jan van Loon (R)tijdens het NK Natuurijs op het Veluwemeer. ANP VINCENT JANNINK Het NK schaatsen op Natuurijs op het Veluwemeer vandaag. Er stonden duizenden mensen op de schaats, evenals morgen waarschijnlijk het geval zal zijn, ondanks het feit dat er een toertocht afgelast is: er blijven er nog zeven over. Foto ANP / Vincent Jannink

De Dwarsgrachter Natuurtocht in Overijssel gaat morgen niet door. Vanwege de slechte weersvooruitzichten van lichte dooi in de middag en een grote kans op neerslag, is in verband met de veiligheid besloten niet te starten, meldt de IJsclub Dwarsgracht vrijdagavond via Twitter.

Twitter avatar IJsDwarsgracht IJsclub Dwarsgracht Wegens slechte weersvooruitzichten (lichte dooi in de middag en 80% kans op neerslag) hebben wij ivm de veiligheid besloten niet te starten

Gisteren viel ook al de Vijf Merentocht in het water door teveel water op het ijs. Door de afgelasting staan nu nog twee toertochten gepland in Overijssel en zeven in heel Nederland.

Voor morgen staan volgens de KNSB de volgende toertochten op het programma:

  • De dorpentocht Giethoorn (Overijssel)
  • De Rond de Wiedentocht (Overijssel)
  • De Brekken Butlanrondetoertocht (Friesland)
  • De Jan Durkspolder toertocht (Friesland)
  • De De Acht fan Sleat (Friesland)
  • De Veluwemeertocht (Gelderland)
  • De Rondetocht De IJzeren Man (Noord-Brabant)

Vandaag namen ruim vijftigduizend mensen deel aan verschillende toertochten in Nederland. De Dwarsgrachter Natuurtocht kent routes van acht, vijftien en 35 kilometer. De tocht voert schaatsers over plassen, langs rietvelden, eendenkooien en waterdorpen.

    • Anouk Eigenraam