Dolfijn in kanaal bij New York zorgt voor Twitters eerste Vine-hit

Niet een alledaags gezicht: een dolfijn in het Gowanus Canal bij Union Street & Nevins Street in New York. De vraag is niet alleen hoe het daar kwam, maar vooral ook hoe krijgen ze het dier er weer uit.

De politie heeft het gebied erom heen afgezet en zijn volgens verschillende nieuwsmedia aan het dubben hoe ze het beest eruit kunnen krijgen. Omwonenden maken zich zorgen want het water is nogal vervuild. Volgens de Daily News heeft de Environmental Protection Agency in 2010 het kanaal op de lijst gezet van ‘Superfund site’, wat betekent dat het een vervuilde plek is die schoongemaakt moet worden.


Grotere kaart weergeven

Buurtbewoners melden dan ook aan verschillende nieuwssites dat het naar zwavel ruikt. Ook zou de dolfijn gewond zijn aan z’n vin (kijk hier voor meer foto’s). Een omwonende zegt tegen de Ghotamist:

“Ik heb met het beest te doen. Ik hoop dat hij er een beetje goed uitkomt. Het water is echt erg smerig. Het water zou hier rond moeten lopen en dan weer terug moeten stromen naar de zee, maar ze zijn aan een van beide kanten aan het kanaal bezig dus al het vuil blijft hier hangen.”

Een andere omwonende meldt dat gedeeltes van het kanaal bevroren zijn:

“Vanmorgen was het allemaal bevroren. De dolfijn kon ik toen niet zien.”

Ondertussen is er van de dolfijn gelijk al een vinefilmpje van gemaakt, een filmpje met de nieuwe app van Twitter waarmee je opnames kan maken van maximaal zes seconden:

Een paar weken geleden spoelde er op een strand bij Queens al een walvis aan. Reddingswerkers deden hun uiterste best het dier te redden, maar het mocht niet baten.

    • Anouk Eigenraam