AZ makkelijk langs VVV in Venlo

AZ heeft vrijdag een simpele uitzege geboekt bij VVV-Venlo. In Noord-Limburg werd het 4-1 voor de Alkmaarders. Adam Maher, Donny Gorter, Jozy Altidore en Etiënne Reijnen scoorden voor de bezoekers. Uche Nwofor nam de 1-1 van VVV voor zijn rekening. AZ stijgt van de elfde naar de negende positie, VVV blijft zeventiende.

De wedstrijd in Venlo kwam wat traag op gang. Na een aftastende openingsfase was het AZ dat het voortouw nam, maar de ploeg van trainer Gertjan Verbeek kwam nog niet tot scoren. Pas in de 27e minuuut, toen Maher op gelukkige wijze de bal kreeg in het strafschopgebied, twee man uitspeelde en scoorde, verdween de nul van het scorebord.

Een gelijkmaker van Nwofor werd even later in de eerste helft vanwege buitenspel afgekeurd. Na de rust gaf AZ de voorsprong echter alsnog uit handen. Nwofor draaide in de 52e minuut weg bij Reijnen en profiteerde.

VVV wilde strafschop maar kreeg deze niet

Lang bleef VVV niet op gelijke hoogte. Al twee minuten na de 1-1 gaven de Limburgers een strafschop weg. Reijnen werd licht geduwd en Gorter benutte even later het buitenkansje. Na de 2-1 was de wedstrijd gespeeld. Altidore werd na ruim een uur weggestuurd en de Amerikaan rondde goed af. In de 66e minuut kwam Reijnen ook nog op het scorebord. Hij schoot van dichtbij raak nadat VVV-goalie Niki Mäenpää een schot losliet.

In het vervolg wilde VVV een strafschop toen de bal tegen de hand van Giliano Wijnaldum werd geschoten. Scheidsrechter Björn Kuipers vond het echter niets. De thuisploeg ontsnapte daarna nog aan een verdere afstraffing; Maher schoot tegen de lat.

Het wedstrijdverslag is van Novum

    • Anouk Eigenraam