15.000 krokodillen ontsnapt

Ongeveer 15.000 krokodillen zijn deze week ontsnapt uit een reptielenboerderij in het noorden van Zuid-Afrika. De helft loopt nog vrij rond in de buurt van de Limpopo-rivier aan de grens met Bostwana. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse krant Beeld gisteren gemeld.

Vanwege hevige regenval en overstromingen zag de eigenaar zich gedwongen de hekken van de boerderij open te zetten om een stormvloed te voorkomen, meldde Beeld. Ongeveer de helft van de krokodillen is weer gevangen, maar de andere helft is verdwenen in de Limpopo.

„Ik hoorde dat er zelfs krokodillen zijn gevonden in Musina [ongeveer 120 kilometer verder, red.] op het rugbyveld van de school”, zei Zane Langman, wiens schoonfamilie eigenaar is van de boerderij, tegen Beeld.

De overstromingen hebben twintig mensen het leven gekost in Zuid-Afrika en Mozambique. Duizenden mensen zijn geëvacueerd.

„Er waren eerst maar enkele krokodillen in de Limpopo. Nu zijn het er veel”, vertelde Langman. „We zullen ze vangen zodra boeren in de omgeving ons melden waar de krokodillen zijn.” (Reuters)