Winkelketen Schoenenreus is failliet

Winkelketen Schoenenreus is vandaag failliet verklaard. Later vandaag wordt meer bekend over een mogelijke doorstart. Foto ANP / Lex van Lieshout

Winkelketen Schoenenreus is vandaag failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. De keten maakt mogelijk direct een doorstart, meldt de curator volgens Novum. Later vandaag wordt hierover meer bekendgemaakt.

Eerder deze maand had de keten al uitstel van betaling gekregen. De directie van de keten had het uitstel aangevraagd omdat het bedrijf in de financiële problemen was gekomen door een teruglopende omzet.

Bij de keten werken ongeveer vijftienhonderd mensen in tweehonderd filialen. Schoenenreus heeft veel last van de economische recessie en concurrentie van online schoenwinkels.

Het bedrijf werd in 1969 opgericht en groeide mede door een viertal overnames uit tot een van de grotere schoenenzaken van Nederland. Sinds 2003 is het bedrijf ook in België actief. In 2007 verkocht René de Vroomen, de toenmalige eigenaar van Schoenenreus, zijn bedrijf aan European Retail Shoe Company (ERSC). ERSC bestaat uit de investeringsmaatschappijen Comnaar en Synergia.

    • Anouk van Kampen