Wel een ideale film om in het vliegtuig te kijken

LAY THE FAVORITE

Lay the Favorite

Regie: Stephen Frears. Met: Bruce Willis, Rebecca Hall, Catherine Zeta-Jones, Vince Vaughn. In: 8 bioscopen.***

Lay the Favorite betekent dat je tegen de favoriet moet wedden. Dat leren we van de gelijknamige film van Stephen Frears, gebaseerd op de memoires van een stripper die professioneel gokker en schrijfster werd. De oplichterskomedie kreeg een sterrencast: Bruce Willis in een onverwachte, romantische rol, Vince Vaughn minder onverwacht als luidruchtige narcist en Catherine Zeta-Jones met pruik.

Helaas vallen de kaarten net niet goed voor deze film. Veel verrassend bedoelde keuzes, of het nu in de casting is of de plot, pakken net niet goed genoeg uit. Rebecca Hall (nu ook te zien in kostschoolthriller The Awakening) schiet tekort als Beth Raymer: het lijzige accent, de smachtende blikken naar Willis, de ordinaire hotpants met cowboylaarzen, het decolleté: het is vast over the top bedoeld, maar doet vooral onecht aan. Misschien is dat een bewuste keuze van Stephen Frears, maar het maakt Lay the Favorite tot een ideale thuis- of vliegtuigfilm: je kijkt hem met plezier uit als je hem voorgeschoteld krijgt, maar je komt er je stoel niet echt voor uit.

    • Dana Linssen