Vijftien verdachten inval woonwagenkamp vrij

Vijftien verdachten die dinsdag werden opgepakt bij een inval in een woonwagenkamp in Eindhoven zijn vandaag vrijgelaten. Vier verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch. Dat meldt het Openbaar Ministerie, die de verdachten in ieder geval nog twee weken achter slot en grendel wil zien.

De inval en het onderzoek draaien om het knippen van grote partijen wiet op het woonwagenkamp. De vier verdachten die morgen worden voorgeleid zijn twee mannen van 46 en 29 jaar en twee vrouwen van 44 en 26 jaar. Zij wonen allemaal op het woonwagenkamp. De vijftien andere verdachten, acht mannen en zeven vrouwen, mogen de resultaten van het onderzoek in vrijheid afwachten.

Bij de inval werden dinsdag 156 kilo wiet, honderdduizenden euro’s aan contant geld, een vuurwapen en twee nepwapens in beslag genomen. Bij de inval werden zo’n tweehonderd politiemensen, ambtenaren en militairen ingezet.
24-01-2013 20.15.36

    • Lex Boon