Uit voor kinderen

MixMax Brasil

Waar loop je op slippers? Waar zijn voetballers de beste dansers? Waar is alles en iedereen een mix uit verschillende werelddelen? In Brazilië! De doe-tentoonstelling MixMax Brasil in het Tropenmuseum Junior is een grote ontdekkingstocht. Je loopt over wiebelende planken tussen de luchtwortels van de mangrove en komt op onverwachte plekken zoals een boteco, muziek- en dansstudio en een flessengrot. In de voorjaarsvakantie kun je er bovendien een echt Braziliaans Carnaval meemaken.

t/m voorjaar 2015. Tropenmuseum Junior, Amsterdam. Inl: tropenmuseumjunior.nl

Woef Side Story

De bastaardhonden van de ‘Vrije Blije Bende’ blaffen vijandig naar de rashonden van kapsalon ‘Beauty voor hond en haar’, totdat vuilnisbakkenhond Toto smoorverliefd wordt op prijshond Marina. Het RO Theater speelt de familievoorstelling Woef Side Story, een „Romeo en Julia op zijn hondjes”. De hondenrollen in deze variant op West Side Story worden gespeeld door onder anderen Arjan Ederveen, Gijs Naber, Alex Klaasen en Elise Schaap.

t/m 22 maart in verschillende Nederlandse theaters. Inl: rotheater.nl

Spelen met licht

Tijdens een workshop in het Groninger Museum kun je net zo leren schilderen als de schilders op de tentoonstelling Nordic Art. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je al schilderend kunt spelen met het licht.

27 januari, 14 uur. Groninger Museum. Inl: groningermuseum.nl