Terugkijken: de penisuitzending van Metropolis - over boegroe en Pricasso

Na de masturbatie en borstenuitzending van vorig seizoen moest het er een keer van komen. Vanavond draaide het VPRO-programma Metropolis om de penis, met een aantal opmerkelijke reportages tot gevolg.

In het programma, dat in 2010 de journalistieke prijs De Tegel won, laten correspondenten in tal van landen in reportages zien hoe levensstijlen wereldwijd verschillen. Voor deze aflevering werd de penis onder de loep gelopen.

Zo was er een reportage over de boegroe in Suriname, een fenomeen waarbij mannen een soort knikkertjes in hun penis laten aanbrengen voor extra (vrouwelijk) genot.

Met een erectie is het een stuk moeilijker schilderen

De meest spraakmakende reportage was zonder twijfel die over peniskunstenaar Pricasso, het alter ego van de 63-jarige Tim Patch uit Sydney. Hij trekt de wereld over om met zijn penis schilderijen te maken. In de reportage vertelt Pricasso, terwijl hij met een roze hoed op in actie is, dat hij zich altijd eerst insmeert met vaseline. “Dan kruipt de verf niet in de huid. Anders gaat het zo jeuken.” Hij vertelt dat het met erectie een stuk moeilijker schilderen is. “Dan kun je niet knijpen en buigen.” Bizarre tv, maar het resultaat mag er wezen.

Maar Metropolis zocht het ook dichter bij huis, in Nederland, met een reportage over Hedwig die van haar penis af wil. Ze gebruikt een panty om haar “scrotum weg te frommelen”. Inmiddels is ze geopereerd en heeft ze een neovagina.

En dan is er ook nog een item over Zuid-Koreanen die penisvissen eten voor een gelukkig seksleven. Eet smakelijk.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.