Sensatie: Stephens wint van idool Serena Williams

Talentvolle tennisster verslaat haar voorbeeld op de Australian Open.

Amsterdam. Sloane Stephens (19) heeft op de Australian Open voor een sensatie gezorgd door haar idool Serena Williams gisteren te verslaan in de kwartfinale: 3-6, 7-5 en 6-4.

De Amerikaanse confrontatie werd spannend door een rugblessure van Williams, waarvoor de nummer drie van de wereld in de tweede set behandeld werd. Ze nam de frustratie mee naar de derde set, waarin ze na een verloren game een racket kapotsloeg. Ook vertelde ze op de persconferentie dat ze nog last had van de enkel die dubbel klapte tijdens haar eerste partij in Melbourne vorige week.

Williams (31) won vorig jaar de US Open, Wimbledon en tussendoor het olympische tennistoernooi. De laatste keer dat ze op een grandslam een partij verloor was mei vorig jaar in de eerste ronde van Roland Garros.

Stephens, dochter van de in 2009 overleden oud-American footballspeler John Stephens, geldt als grote Amerikaanse belofte. Ze is één van de snelste speelsters in het vrouwentennis. De nummer 25 van de wereld wordt wegens haar donkere huidskleur veelal vergeleken met Serena Williams. Op Twitter, zo zei Stephens na de wedstrijd, was het aantal volgers tijdens de partij verdubbeld – nu al ruim 45.000. „Misschien moet ik nu maar een poster van mezelf ophangen”, grapte ze als verwijzing naar haar meisjeskamer waar ooit Serena Williams aan de muur hing.

Tegenstander in de halve finale is de als eerste geplaatste Victoria Azarenka. NRC