Robinson, Davis genomineerd voor Man Booker International Prize

Zojuist zijn de nominaties voor de tweejaarlijkse Man Booker International Prize door de organisaties op Jaipur Literature Festival in India bekendgemaakt. Auteurs uit in totaal negen landen zijn vertegenwoordigd.

De volgende auteurs zijn voor de oeuvreprijs genomineerd: U.R. Anathamurthy (India), Aharon Appelfeld (Israel), Lydia Davis (Amerika), Intizar Husain (Pakistan), Yan Lianka (China), Marie NDiaye (Frankrijk), Josip Novakovich (Canada), Marilynne Robinson (Amerika), Vladimir Sorokin (Rusland) en Peter Stamm (Zwitserland).

De Man Booker International Prize, een prijs van grofweg 65.000 euro, werkt niet met inzendingen. De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden door een jury gekozen. De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Ismail Kadare (2005), Chinua Achebe (2007). Alice Munro (2009) en Philip Roth (2011). De winnaar zal op 22 mei in het Victoria and Albert Museum in Londen bekend worden gemaakt.

    • Roderick Nieuwenhuis