Ophef over 'sm-huisje'

Als het aan de eigenaren van recreatiewoningen op het Overijsselse vakantiepark ’t Veldhuys ligt, zijn recreanten op zoek naar sadomachisme niet langer welkom. Om reputatieschade en sekstoerisme te voorkomen, willen ze dat de gemeente Staphorst ingrijpt.

Via de website www.smhuisje.nl kunnen sm-liefhebbers een huisje op het vakantiepark in IJhorst huren, met onder meer een voor bondage ingerichte kamer. De gemeente onderzoekt nu of sadomasochisme valt onder het bestemmingsplan. De locatie is aangewezen voor toerisme.

Het sm-initiatief startte in één chalet, maar verhuist nu naar twee naast elkaar gelegen huisjes. Op de website laat de initiatiefneemster weten dat ze de gemeente acht maanden geleden heeft uitgelegd wat ze doet. „Uiteraard doe ik (naar mijn weten ) niets tegen de wet en/of regels.”

Drie echtparen, bezitters van een recreatiewoning op het park, zetten een protestactie op poten. Van de 63 eigenaren tekenden er 44 de petitie, meldt de Meppeler Courant. Ze willen in alle rust kunnen recreëren. Ook vrezen ze voor de reputatie van ’t Veldhuys en voor waardevermindering van hun woningen daar. In de volksmond wordt het inmiddels schertsend ‘wippark’ genoemd.