Morgen weer normale dienstregeling - zaterdag alternatief voor deeltraject Fyra

Voor het eerst sinds vijf dagen gaat de NS morgen weer een normale dienstregeling rijden. Vanaf zaterdag rijdt er op het traject Antwerpen – Roosendaal iedere twee uur een non-stoptrein als alternatief voor de weggevallen Fyra-verbinding.

Op basis van de weersverwachting rijdt de NS morgen weer volgens de normale dienstregeling. Foto ANP / Evert Elzinga

Voor het eerst sinds vijf dagen gaat de NS morgen weer een normale dienstregeling rijden. Wel kan het zijn dat reizigers morgen soms nog een ander of korter treintype zien dan ze gewend zijn.

NS-topman Wim Fabries zei vandaag dat door de aangepaste dienstregeling van de afgelopen dagen het materieel niet daar staat waar het hoort.

“Het vraagt nog even tijd om alle treinen op de juiste plek te krijgen. Daardoor kan het zijn dat reizigers morgen soms nog een ander of korter treintype zien dan dat ze gewend zijn.”

Sinds vorige week dinsdag heeft de NS vanwege het winterweer op afgelopen vrijdag en zaterdag na elke dag met minder treinen gereden. In plaats van elk kwartier reden op veel trajecten elk halfuur treinen.

Door de aangepaste dienstregeling ontstond volgens de NS meer ruimte om eventuele verstoringen op te kunnen vangen. Daardoor werd volgens de NS voorkomen dat storingen zich konden verspreiden over het hele land.

Vanaf zaterdag alternatief voor deeltraject Fyra

Overmorgen start de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS met een directe treinverbinding tussen Antwerpen en Russel als alternatief voor de weggevallen Fyra-verbinding. Om de twee uur brengt een rechtstreekse trein de reiziger in 29 minuten van Antwerpen naar Roosendaal en andersom. Tot nu toe waren reizigers aangewezen op een stoptrein.

Deze noodoplossing sluit volgens NMBS goed aan op de intercity’s naar Amsterdam vanuit Roosendaal en naar Brussel van Antwerpen.

    • Lex Boon