Laatste vijf verdachten mishandeling Eindhoven opgepakt

Videostill van omroep Brabant. Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant toonde maandagavond bewakingsbeelden van de mishandeling in het centrum van Eindhoven. Foto ANP / Omroep Brabant

De laatste vijf verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven, begin deze maand, zijn door de Belgische politie opgepakt. Dat meldt het Belgische persbureau Belga. De andere drie verdachten hebben zich eerder al gemeld bij de politie in Eindhoven.

Volgens Belga zouden de jongens zich zelf hebben gemeld bij het politiebureau in België. Het Openbaar Ministerie had een aanhoudingsverzoek voor de vijf ingediend bij justitie in België. De Nederlandse politie bevestigt de aanhouding en stelt dat het om vijf jonge mannen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar gaat die uit Turnhout en omgeving komt.

Politie en Justitie in Nederland zijn nu in afwachting van de beslissing van de Onderzoeksrechter in België of de verdachten worden overgedragen aan de politie in Eindhoven. De drie verdachten die eerder werden aangehouden in het onderzoek zullen vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Commotie over mishandeling na heftige beelden

Over de mishandeling ontstond commotie toen de beelden ervan maandag werden uitgezonden door Bureau Brabant. Te zien is hoe het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot tegen het hoofd wordt geschopt. Een advocaat van een van de jongens liet eerder weten dat het slachtoffer zich met de groep zou hebben bemoeid.

Op internet circuleert een foto van de acht verdachten. Ook hun namen worden daarbij genoemd. Het OM riep gisteren op de normale rechtsgang in de zaak niet te verstoren, ondanks de begrijpelijke verontwaardiging over de zaak in de media en op internet.

Het OM over de mishandelingszaak

    • Lex Boon