Koers SNS Reaal blijft dalen - vertrouwen daalt door mogelijke reddingsactie

De koers van SNS Reaal daalt sterk. Gisteren daalde hij al met zo’n twaalf procent, naar 77 cent. Na opening van de beurs vanochtend daalde het aandeel opnieuw scherp. Op dit moment is het met bijna 8,5 procent gedaald tot 71 cent. Het vertrouwen in de bank en verzekeraar slinkt steeds verder nu een reddingsactie door de overheid ophanden lijkt.

De koers van SNS Reaal daalt sterk.
De koers van SNS Reaal daalt sterk. Foto ANP / Jeroen Jumelet

De koers van SNS Reaal daalt sterk. Gisteren daalde hij al met zo’n twaalf procent, naar 77 cent. Na opening van de beurs vanochtend daalde het aandeel opnieuw scherp. Op dit moment is het met bijna 8,5 procent gedaald tot 71 cent. Een in 2007 uitgegeven zeer lang lopende obligatie (perpetual) is sinds begin januari gestegen van een rente van 23 procent naar 38 procent.

Het vertrouwen in de bank en verzekeraar slinkt steeds verder nu een reddingsactie door de overheid ophanden lijkt. Een bankrun door rekeninghouders lijkt voorlopig niet te ontstaan.

De Telegraaf meldde woensdagochtend op basis van anonieme bronnen dat druk wordt overlegd over een reddingsplan voor de bank. Het plan zou de komende dagen bekend worden gemaakt. Nationalisatie van SNS Reaal is een serieuze optie, meldde de krant.

SNS Reaal kreeg in 2008 al staatssteun, en verkeert nog altijd in grote problemen. Het heeft dringend kapitaal nodig, waardoor de druk om politiek in te grijpen steeds meer toeneemt. De bank kan de staatssteun uit 2008 niet terugbetalen. De drie andere grote Nederlandse banken, ING, ABN Amro en de Rabobank, mogen SNS Reaal van de Europese Commissie niet overnemen.

SNS Reaal is genoteerd aan de AMX sinds 2006. De introductiekoers was zeventien euro.