Haags raadslid verkocht wiet aan minderjarigen

Uit onderzoek bleek daarnaast dat het raadslid geheime stukken uit gemeenteraadsvergaderingen lekte.

Den Haag. Het Haags gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (Onafhankelijk Den Haag) heeft gisteren tijdens een verhoor bekend wiet te hebben verkocht aan minderjarigen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. Naar eigen zeggen verkocht hij de wiet om te problemen met de illegale drugshandel aan de kaak te stellen.

De oud-PVV’er werd eerder op de dag opgepakt voor het lekken van geheime stukken aan het AD. Dat lek kwam aan het licht toen de telefoon van het raadslid werd afgetapt. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar de softdrugs die door hem zouden worden verkocht.

De gelekte stukken gingen over de mogelijke aankoop van het World Forum, een internationaal congrescentrum in Den Haag, en kwamen uit een besloten raadsvergadering. In een van de afgetapte gesprekken is te horen dat het 46-jarige raadslid aan de journalist vertelt waar in zijn fractiekamer de geheime informatie te vinden was. Ook gaf hij de journalist zijn toegangspas.

Van Doorn zegt dat hij wel wist dat de stukken geheim waren, maar niet dat het strafbaar was ze aan iemand anders te geven. Hij stapt daarom ook niet op als raadslid. Vandaag zal hij in de raadsvergadering zijn excuses aanbieden. In 2011 werd Van Doorn uit de PVV-fractie gezet omdat hij fouten zou hebben gemaakt bij het beheer van het fractiebudget. Hij ging verder als eenmansfractie. NRC