Opinie

    • Ik

Fastfoodbehandeling

Ik ga met mijn vriend naar de bioscoop. Achterop het bioscoopkaartje staat dat je met dat kaartje een gratis portie friet bij een bekende fastfoodketen kan halen als je iets te drinken bestelt. In het fastfoodrestaurant valt mijn oog op een muur versierd met mooie woorden die je schijnbaar een goed gevoel moeten geven tijdens

Ik ga met mijn vriend naar de bioscoop. Achterop het bioscoopkaartje staat dat je met dat kaartje een gratis portie friet bij een bekende fastfoodketen kan halen als je iets te drinken bestelt.

In het fastfoodrestaurant valt mijn oog op een muur versierd met mooie woorden die je schijnbaar een goed gevoel moeten geven tijdens het eten: vers, rundvlees, sla, tomaat… Maar ook: behandel.

We bediscussiëren welk positief gevoel je van het woord ‘behandel’ zou kunnen krijgen. Tot we op de muur ertegenover dezelfde woorden ontdekken in het Engels. Fresh, salad

‘Behandel’ blijkt de ongelukkige vertaling te zijn van treat.

Marijke van der Hulst

    • Ik