In beeld

Eerste toertocht op natuurijs valt in het water

Het had zo mooi kunnen zijn, maar de eerste toertocht op natuurijs, de Vijf Merentocht in Giethoorn, is vanmorgen gestaakt wegens een te grote toeloop. Door de drukte ontstonden gevaarlijke plekken met water op het ijs. De organisatie meldt dat er geen mensen door het ijs zijn gezakt. Volgens schaatsbond KNSB waren er rond half elf al zo’n 17.000 schaatsers op het ijs in het Overijsselse merengebied. De organisatie had slechts gerekend op tienduizend deelnemers. Schaatsers die echter al aan de tocht begonnen waren, mochten hun weg wel voorzichtig vervolgen. Voor de schaatsliefhebbers is er echter morgen nog een nieuwe kans: morgen staan drie toertochten gepland, waaronder de Blokzijler merentocht.
ANP / Bas Czerwinski
ANP / Bas Czerwinski
De stempelpost bij Giethoorn om 9.00 uur vanmorgen.
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
ANP / Bas Czerwinski
NRC / Eric Brinkhorst
Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
Even een plaatje maken tussen Giethoorn en Wanneperveen.
NRC / Eric Brinkhorst
NRC / Eric Brinkhorst
Mede door de grote drukte kwam er op meerdere plekken water op het ijs.
Novum / Harm Meter
Hulpverleners staan langs het ijs paraat om in te grijpen. Volgens de organisatie zijn er geen schaatsers door het ijs gezakt.
Novum / Harm Meter