Djokovic door naar finale Australian Open na makkelijke zege

Novak Djokovic tijdens de halve finale tegen David Ferrer. Foto EPA / Joe Castro

De Serviër Novak Djokovic staat opnieuw in de finale van de Australian Open. De tweevoudig regerend kampioen had in de halve eindstrijd geen kind aan de als vierde geplaatste Spanjaard David Ferrer, meldt Novum.

Binnen anderhalf uur had de nummer één van de wereld met 6-2, 6-2, 6-1 gewonnen. Djokovic speelt zondag tegen de winnaar uit de halve finale van morgen tussen Roger Federer en Andy Muraay - de nummers twee en drie van de wereld.

Djokovic won in 2008, 2011 en 2012 ook al de finale van de Australian Open, en probeert dit jaar als eerste speler van het tennistoernooi drie jaren achtereen de prijs in de wacht te spelen.

Vanochtend wonnen de Nederlanders Robin Haase en Igor Sijsling in het dubbelspel, waardoor ook zij verrassend de finale bereikten. Ze spelen in de finale tegen de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan. In het enkelspel bij de vrouwen plaatsten Na Li en Victoria Azarenka zich al voor de finale zaterdag. Azarenka won de Australian Open vorig jaar al.

    • Anouk van Kampen