Bizarre rode kaart: Belgische voetballer Hazard schopt ballenjongen

Swansea heeft de finale gehaald van de League Cup, maar dat heugelijke feit werd overschaduwd door een bizarre actie in de laatste tien minuten waarvoor een rode kaart werd uitgedeeld. De Belgische speler Eden Hazard had het gemunt op de ballenjongen.

In de 79e minuut van de wedstrijd tegen Chelsea in Wales probeerde Hazard de bal van de jongen af te pakken. Die viel, waarna hij een schop in zijn ribben kreeg van Hazard. Volgens persbureau Reuters probeerde de jongen tijd te rekken, waarop Hazard woedend werd. De twee zouden inmiddels excuses aan elkaar hebben aangeboden. De 17-jarige ballenjongen dient geen klacht in.

Een gifje van het moment:

Vanuit een andere hoek:

Volgens trainer Rafael Benitez hebben beiden toegegeven dat ze fout zaten. Al was het bij Harard geen ruimhartig excuus:

“Ik bied mijn excuses aan. Al denk ik dat ik vooral de bal raakte en niet de jongen.”

Ook de ballenjongen heeft van zich laten horen op Twitter. Het leverde hem bijna 35 duizend retweets op:

Twitter avatar CHARLIEM0RGAN Charlie Morgan™ The king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting

Voor het eerst in clubhistorie naar belangrijke finale

Door het incident sneeuwde de knappe prestatie van Swansea enigszins onder. De club uit Wales was over twee duels te sterk voor Chelsea en bereikte zo voor het eerst in de clubhistorie de finale van een groot bekertoernooi. Daarin is Bradford City, uitkomend op het vierde niveau, op 24 februari op Wembley de tegenstander.

    • Mirjam Remie