Amerikaans tophonkbal in Hoofddorp

Amerikaans tophonkbal komt mogelijk naar Hoofddorp. De Amerikaanse Major League wil Ivoor het eerst in Europa drie tophonkbalduels laten spelen. De ‘Amsterdam Series’, gepland voor 2014 of 2015, moeten plaatsvinden in een tijdelijk te bouwen stadion voor dertigduizend toeschouwers. Een akkoord over definitieve doorgang wordt komende weken verwacht.

De Major League wil, na eerdere uitstapjes in Puerto Rico en Japan, ook in Europa het Amerikaanse tophonkbal promoten. Op initiatief van Robert Eenhoorn, bondsdirecteur en oud-speler van de Yankees, besloot Nederland in 2011 met nieuwbouw in Hoofddorp naar de gunsten van de Amerikanen te dingen.

De gemeente Haarlemmermeer staat achter het plan en financiert het complex van de Hoofddorp Pioniers, waar extra ruimte wordt gecreëerd voor de tijdelijke huisvesting van een drietal Major-Leagueduels.

Yankees in Hoofddorp?: pagina 32

    • Koen Greven