In beeld

Het is net werken in Davos

In de Zwitserse plaats Davos buigen de politieke en economische leiders van deze wereld zich dezer dagen weer eens over de wereldproblematiek tijdens het World Economic Forum, kortweg WEF. Het WEF is een organisatie zonder winstoogmerk, die zakenlui, politici, academici en maatschappelijke leiders wil samenbrengen om de wereld te verbeteren. Op de jaarlijkse bijeenkomst komen zo’n 2.500 mensen die er toe doen in de wereld om te discussiëren, speechen, workshops te volgen en vooral ook: te netwerken. Thema van dit jaar is ‘Veerkrachtige Dynamiek’; hoe kunnen overheden en bedrijven beter bestand zijn tegen crises. De crisis duurt immers voort en nog steeds is een eensgezinde aanpak moeilijk en wijzen verschillende regeringsleiders en ceo's met de vinger naar elkaar voor de oplossing. Zo bekritiseerde de Russische premier Medvedev in zijn praatje Europa voor de strenge richtlijnen over visa en de regulering van de gasmarkt. Ceo van JP Morgan wees de beschuldiging van de hand als zouden de bankiers schuldig zijn aan de crisis. "We doen ons best", zei hij. Maar of dat genoeg is, is de vraag. Uit een onderzoek gisteren bleek dat maar 36 procent van alle ceo's wereldwijd verwacht dat hun bedrijf zal groeien dit jaar, tegen 48 procent vorig jaar. Genoeg om over te praten dus daar in Davos.
Het WEF trekt van oudsher ook een hoop zakenlui en ondernemers die er komen om inspiratie op te doen en uiteraard ook om zaken te kunnen doen in Davos.
AFP / Johannes Eisele
De Russische premier Dmitry Medvedev spreekt het publiek toe op het WEF.
Reuters / Pascal Lauener
Een helikopter van de Zwitserse luchtmacht in Davos, met al die wereldleiders moet de beveiliging natuurlijk pico bello zijn.
Bloomberg / Simon Dawson
Hollywoodactrice Charlize Theron, poseert voor een campagnefoto voor de promotie van het Global Fund dat HIV/Aids bestrijdt.
Bloomberg / Jason Alden
Nestle ceo Paul Bulcke en zijn vrouw Marlene nemen deel aan een actieve sessie 'Struggle for Survival' tijdens het WEF.
Reuters / Denis Balibouse
Luchtfoto van Davos van bovenaf gezien.
Bloomberg / Simon Dawson
Het wagenpark op een parkeerterrein bij het WEF in Davos: een vloot van Audi A8 Quattro wagens.
Bloomberg / Chris Ratcliffe
Actrice Charlize Theron (rechts) krijgt een award voor haar strijd tegen Aids en HIV uit handen van Hilde Schwab, voorzitter en medeoprichter van de Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.
Reuters / Pascal Lauener
Een vrouw gebruikt haar iPad tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos, terwijl naast haar een spectaculaire lichtshow bezig is.
AFP / Johannes Eisele
Het Zwitserse leger houdt een oogje in het zeil.
Reuters / Pascal Lauener
Een lid van de speciale eenheden van het Zwitserse leger op het dak van het hotel waar het congres plaatsvindt.
Keystone / Laurent Gillieron
De laatste voorbereidingen gisteren voor de opening van het WEF.
Keystone / Laurent Gillieron
De president van Nigeria Goodluck Jonathan (links) en de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma tijdens een gezellig onderonsje zo lijkt het.
AFP / Eric Piermont
De Belgische princes Mathilde en kroonprins Philippe tijdens de openingsceremonie van het WEF.
AFP / Johannes Eisele