Uitgelicht

Film

Il y a longtemps que je t’aime (Philippe Claudel, 2008, F/D). Het regiedebuut van Philippe Claudel begint met het beeld van een wat nerveuze vrouw die rookt in een bar op het vliegveld. Juliette (Kristin Scott Thomas) is na vele jaren ontslagen uit de gevangenis waar ze zat voor de moord op haar zoontje. Ze trekt tijdelijk in bij haar zus Léa (Elsa Zylberstein) en probeert haar leven weer op te pakken. Arte, 20.15-22.10u.

Das Boot (Wolfgang Petersen, 1981, BRD). Peperdure verfilming van Lothar-Günther Buchheims autobiografische bestseller (1973). Het verslag van het claustrofobische bestaan in een U-Boot anno 1941 werd goeddeels gezuiverd van nazistische elementen. Met Jürgen Prochnow. RTL7, 20.30-23.40u.

Jaws (Steven Spielberg, 1975, VS). Tweede speelfilm van Spielberg groeide uit tot de op dat moment meest succesvolle Amerikaanse film aller tijden. Griezelthriller over reuzenhaai zou in Amerika geappelleerd hebben aan de door het Watergate-schandaal ingegeven overtuiging dat autoriteiten ons voortdurend om de tuin leiden. Met Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw.RTL7, 23.40-02.05u.

Cabaret (Bob Fosse, 1972, VS). Fameuze musical met Liza Minnelli als nachtclubzangeres die in het vooroorlogse Berlijn Engelsman Michael York moet delen met de perverse Duitse baron Helmut Griem. Onvergetelijke liedjes brengen het politieke en private leven buiten de nachtclubdeuren. BBC 1, 01.25-03.25u.

Informatief

Nationale IQ Test 2013. Dit jaar gaat het in De Nationale IQ Test om een strijd tussen generaties. Twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigplussers nemen het tegen elkaar op in de studio. Thuis kan men op een tweede scherm of met pen en papier meespelen.Ned.1, 20.30-23.00u.

Belga Sport: Michael Schumacher – Alles begon in Spa. Serie over memorabele verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. De GP van België van 25 augustus 1991: aan de start in Spa/Francorchamps staat voor het eerst Michael Schumacher, een jongen van 21, die door een bizarre speling van het lot op die dag zijn debuut maakt in het eldorado van de autosport. Canvas, 20.40-21.35u.

Film 2013 with Claudia Winkleman. De presentator praat met Steven Spielberg over diens film Lincoln. Verder een recensie van Katherine Bigelows voor een Oscar genomineerde Zero Dark Thirty. En ‘he’s back’: Arnold Schwarzenegger speelt de hoofdrol in The Last Stand. BBC 1, 00.50-01.25u.

Sport

Voetbal: Africa Cup. Verslag van de wedstrijd Marokko - Kaapverdië in het Moses Mabhida Stadium in Durban, Zuid-Afrika. Eurosport, 18.30-21.00u.