Sjarapova maakt indruk op Australian Open

De eerste halve finale van de Australian Open is bekend en gaat tussen Maria Sjarapova en Na Li.

Amsterdam. Maria Sjarapova en Na Li hebben de halve finales van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Russische won eenvoudig met 6-2 en 6-2 van haar landgenote Ekaterina Makarova (19). Het optreden van Sjarapova in Melbourne is indrukwekkend. Ze leverde tot nu toe slechts negen games en nog geen enkele set in. Tegen Makarova maakte ze 22 winners en plaatste ze 5 breaks.

De Chinese Li, als zesde geplaatst, was de Poolse Agnieszka Radwanska (4) in twee sets de baas, met 7-5 en 6-3. Li speelde tegen Radwanska niet vlekkeloos – zo maakte ze veertig onnodige fouten – maar toonde wel veerkracht. In de eerste set, die meer dan een uur duurde, maakte ze tot drie keer toe een break achterstand ongedaan. Ook in de tweede set kwam ze terug van een achterstand.

Li en Sjarapova spelen in de halve finales tegen elkaar. Vandaag worden de andere kwartfinales gespeeld.

Bij de mannen bereikte Novak Djokovic gisteren de halve finales. De nummer één van de wereld was in vier sets te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych (5): 6-1, 4-6, 6-1 en 6-4. Djokovic blijft daarmee op koers voor zijn derde titel op rij in Melbourne.

Voor Djokovic is het al de elfde keer op rij dat hij in de halve finales van een grandslamtoernooi staat. Hij treft morgen de Spanjaard David Ferrer, die gisteren zijn landgenoot Nicolas Almagro in vijf sets versloeg. De laatste twee kwartfinales bij de mannen, Andy Murray - Jérémy Chardy en Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga, staan vandaag op het programma. Novum