Ruben Nicolai maakt zijn show graag samen met jou

‘We tell, Your story’ is de ondertitel van de nieuwe theatershow Little Friday van Ruben Nicolai. In de voorstelling geeft de cabaretier een inkijkje in het medium televisie. De televisiemaker werkt toe naar een heuse awardshow. Aan het eind van de voorstelling reikt Nicolai drie prijzen uit voor het meest opzienbarende nieuws van de week. Een Sigaar voor een pechvogel, een Ezel voor een dommerik en een Biefstuk voor een held met een well done-actie.

Heel Nederland mag daarvoor nieuwsfeiten nomineren. De woorden ‘publiek’ of ‘kijker’ neemt Nicolai niet meer in de mond – vanaf nu is iedereen redacteur of collega.

Kandidaten kan je mailen naar nominaties@littlefriday.tv, posten op de speciale Little Friday-Facebookpagina of twitteren met hashtag #LittleFridayTV. De beste inzendingen krijgen gratis kaartjes voor de show.

„Alle nieuwsfeiten waarover men zich tijdens de week opwindt en waarbij men denkt ‘wat irritant’, ‘wat dom’, ‘wat een vreselijke pech’ of ‘heel goed gedaan’, kunnen worden genomineerd”, legt Nicolai uit. Door in de show een leuke draai aan de berichten te geven, wil de ex-Lama het land bevrijden van alle frustraties van de afgelopen week en ons in een fijne weekendstemming brengen. Vandaar ook de naam voor de voorstelling die hij overwegend op woensdag- en donderdag speelt. ‘Little Friday’ is de bijnaam die Engelstaligen geven aan de donderdagavond als ze in de kroeg alvast een voorschotje nemen op het weekend.

Voorlopig kampt de missie van Nicolai nog wel met de nodige opstartproblemen. Het mailadres blijkt niet te werken, Twitter lag enkele weken stil omdat de cabaretier zijn telefoon kwijt was, en de beloofde live stream van de televisie-uitzending staat pas de volgende dag online. „We zijn nog steeds lijntjes aan het uitzetten van dit volstrekt krankzinnig project”, verklaart Nicolai.

Op veel steun van nieuwe gildebroeders kan hij ook nog niet rekenen. „Iedereen moet het concept nog leren kennen en snappen. Dat kan best een tijdje duren. Er komen steeds meer nominaties uit het land binnen, maar voorlopig haal ik de meeste ideeën nog uit mijn eigen vriendenkring.”

Little Friday door Ruben Nicolai, t/m 30/5. Tips insturen of zelf kijken? Zie littlefriday.tv

    • Joke Beeckmans