Macaber getekend sprookje over opstaan uit de dood

Wat als je zou opstaan uit de dood en naar je geliefde zou terugkeren, ervan uitgaande dat alles nog bij het oude zou zijn. Maar waarom zou alles bij het oude blijven?

In dit tekenfilmsprookje met de titel Cadaver komt een oude, dode man weer tot leven in het mortuarium. Het eerste wat hij wil is meteen teruggaan naar zijn vrouw van wie hij zo verschrikkelijk veel houdt. Een medische student begeleidt hem. Maar eenmaal aangekomen bij zijn huis komt hij ergens achter wat hij liever niet had willen weten. En toch eindigt het verhaal in een soort van ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, ook al gaat het hier dan eigenlijk om een soort zombies.

De stemmen in het intrigerende filmpje zijn onder andere van de bekende actrice Kathy Bates en Christopher Lloyd, de gekke professor uit de reeks films Back to the Future. En bijzonder detail: alle tekst is op rijm.

    • Anouk Eigenraam