Opinie

    • Ik

Kleding

Ik heb dienst op de spoedeisende hulp. Een van de patiënten is een oudere dame in nonnenkleren. Voor het onderzoek neemt ze haar hoofdbedekking af. Ook een zware pij en vervolgens een onderjurk moeten uit. De dame staat in een dun hemd en pyjamabroek voor me. Na het beluisteren van haar longen vertel ik dat

Ik heb dienst op de spoedeisende hulp. Een van de patiënten is een oudere dame in nonnenkleren.

Voor het onderzoek neemt ze haar hoofdbedekking af. Ook een zware pij en vervolgens een onderjurk moeten uit. De dame staat in een dun hemd en pyjamabroek voor me. Na het beluisteren van haar longen vertel ik dat ik een foto wil laten maken. „Als u de gang uitloopt, komt u op de röntgenafdeling, u kunt zich daar melden.”

Kordaat maakt ze aanstalten om in hemd en pyjamabroek de drukke gang op te lopen. „Maar mevrouw, wilt u niet eerst uw kleding aantrekken?” Haar antwoord: „Ach kind, niemand kent me hier toch?” En ze verdwijnt de gang op.

Elsbeth Witte

    • Ik