Kijktips

The Last Stand - Poster featuring Sheriff Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) © 2012 Lions Gate Entertainmen

Film

Jaws (Steven Spielberg, 1975, VS).

Fameuze tweede speelfilm van Spielberg groeide uit tot de op dat moment meest succesvolle Amerikaanse film aller tijden. Griezelthriller over reuzenhaai zou in Amerika geappelleerd hebben aan de door het Watergate-schandaal ingegeven overtuiging dat autoriteiten ons voortdurend om de tuin leiden. Met Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw. RTL7, 23.40-02.05u.

Cabaret (Bob Fosse, 1972, VS).

Fameuze musical met Liza Minnelli als nachtclubzangeres die in het vooroorlogse Berlijn Engelsman Michael York moet delen met de perverse Duitse baron Helmut Griem. Onvergetelijke liedjes brengen het politieke en private leven buiten de nachtclubdeuren. BBC 1, 01.25-03.25u.

Informatief

Nationale IQ Test 2013.

Dit jaar gaat het in De Nationale IQ Test om een strijd tussen generaties. Twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigplussers nemen het tegen elkaar op in de studio. Thuis kan men op een tweede scherm of met pen en papier meespelen.Ned.1, 20.30-23.00u.

Belga Sport: Michael Schumacher – Alles begon in Spa

. Serie over memorabele verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. De GP van België van 25 augustus 1991: aan de start in Spa/Francorchamps staat Michael Schumacher, een jongen van 21 die door een bizarre speling van het lot op die dag zijn debuut maakt in het eldorado van de autosport. Canvas, 20.40-21.35u.

Film 2013 with Claudia Winkleman.

De presentator praat met Steven Spielberg over diens film Lincoln. Verder een recensie van Katherine Bigelows voor een Oscar genomineerde Zero Dark Thirty. En ‘he’s back’: na een afwezigheid van tien jaar maakt Arnold Schwarzenegger zijn rentree, in The Last Stand. BBC 1, 00.50-01.25u.