Ik erger me ontzettend aan fouten

test shoot

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Naam: Hieke van Hoogdalem (31)

Was: muziekjournalist/webredacteur/eindredacteur

Wil een baan als: (web-/eind)redacteur, webadviseur of medewerker van een culturele organisatie

Salariseis: 3.100 euro bruto

Werkloos sinds: april 2012, sindsdien ook klussen gedaan als zelfstandige

Pogingen om werk te vinden: gereageerd op vacatures, open sollicitaties, netwerkgesprekken gevoerd.

Pitch

„Na mijn opleiding Docent Muziek aan het conservatorium ben ik muziekwetenschappen gaan studeren. Daar volgde ik onder meer het vak muziekjournalistiek en zo ontdekte ik dat schrijven me goed ligt. Al gauw kreeg ik een baan bij het Leids Nieuwsblad. Ik schreef er zelf artikelen, maakte foto’s en werd later eindredacteur. Daarbij stuurde ik correspondenten en fotografen aan: ik zette onderwerpen uit en hield deadlines in de gaten.

„Helaas werd ik daar in 2009 vanwege de crisis ontslagen en sindsdien heb ik verschillende banen gehad. Zo was ik webredacteur bij de Hartstichting en muziekjournalist voor verschillende bladen zoals Klassieke Zaken en Akkoord Magazine. Daarnaast heb ik verschillende organisaties geadviseerd over het maken van een aantrekkelijke website.

„Hoewel ik weet dat het voor een pitch waarschijnlijk beter werkt om een concrete droombaan te noemen, is dat voor mij moeilijk; mijn situatie is diffuus. Ik weet veel over klassieke muziek en zou het leuk vinden als ik die kennis kan combineren met schrijven, adviseren en organiseren. Maar een baan bij een organisatie die niets met muziek te maken heeft, kan even goed superleuk zijn.

„Ik ben heel precies. Als ik een tekst lees als eindredacteur moet het perfect zijn. Ik kan me ontzettend ergeren aan verkeerde verwijzingen of spelfouten. Dat heb ik altijd gehad: als tiener las ik al met een rode pen de krant. Maar ik ben niet alleen kritisch op taalfouten, ook over de inhoud kan ik kritisch meedenken en daarmee weet ik anderen vaak te overtuigen van noodzakelijke wijzigingen.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Hieke van Hoogdalem? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans