Ik ben geen Britse isolationist. Ik wil niet alleen een betere deal voor het Verenigd Koninkrijk. Ik wil een betere deal voor Europa. Sommigen vragen zich misschien af: waarom nu fundamentele vragen stellen over de toekomst van Europa, terwijl Europa al middenin een diepe crisis zit? Maar het vraagteken is er al, en ook al negeer je het, het verdwijnt niet. Zonder antwoord op deze uitdagingen, loopt Europa het gevaar te falen en dreigt het Britse volk weg te drijven naar de uitgang. Dus tegen hen die zeggen dat wij geen visie op Europa hebben, zeg ik: dat hebben we wel. Landen verschillen van elkaar. (...) We kunnen niet alles harmoniseren. Naar mijn mening bestaat er geen eenduidig Europees volk. (...) Het zijn de nationale parlementen die nu en in de toekomst de ware bron zullen zijn van werkelijke democratische legitimiteit in de EU.