Hallo, generatie Y. Internet Explorer wil graag je vriend weer zijn

Bloempotkapsels, flippo’s en tamagotchi’s. Dat waren de jaren negentig, waarin we nog geen Twitter en Facebook hadden. Wat we toen wel al hadden, was Internet Explorer. De sindsdien wat uit de gratie geraakte browser haakt met deze nieuwe – gewoon erg goede – commercial aan op de nostalgie van de 90’s.

Bloempotkapsels, flippo’s en tamagotchi’s. Dat waren de jaren negentig, waarin we nog geen Twitter en Facebook hadden. Wat we toen wel al hadden, was Internet Explorer. De sindsdien wat uit de gratie geraakte browser haakt met deze nieuwe - gewoon erg goede - commercial aan op de nostalgie van de 90’s.

Zelfspot kun je de heren van IE niet ontzeggen: “you might not remember us”, zegt de voice-over aan het begin. De browser van Microsoft werd namelijk voorbijgestreefd door hippere, snellere en veiligere (?) alternatieven als Chrome en Firefox. Maar kom op, zegt de oude vriend nu, doe weer mee. We zijn samen volwassen geworden, laten we nog eens iets afspreken.

Ook Chrome probeerde eerder in te spelen op ons gevoel: in een reclame van de populaire browser draaide het om het terugwinnen van een verloren liefde.

http://youtu.be/pTjHCCU2E4c

    • Peter Zantingh