Goldsmiths introduceert nieuwe literaire prijs

Goldsmiths’ College in Londen, een onderdeel van de University of London, komt met een nieuwe literaire prijs: The Goldsmiths Prize. Dat meldt The Telegraph. Aan de prijs, die ‘brutale fictie’ gaat belonen, is een bedrag van 10,000 pond verbonden, zo’n 12.000 euro. Blake Morrison, dichter en Professor of Creative & Life Writing aan Goldsmiths, laat in

Goldsmiths’ College in Londen, een onderdeel van de University of London, komt met een nieuwe literaire prijs: The Goldsmiths Prize. Dat meldt The Telegraph. Aan de prijs, die ‘brutale fictie’ gaat belonen, is een bedrag van 10,000 pond verbonden, zo’n 12.000 euro.

Blake Morrison, dichter en Professor of Creative & Life Writing aan Goldsmiths, laat in The Telegraph weten dat de prijs nieuwe, innovatieve literatuur moet promoten:

‘We hopen met deze nieuwe prijs schrijvers, agenten en redacteuren aan te moedigen meer risico te nemen. Er heerst de gedachte dat innovatieve en genre-overstijgende boeken ontoegankelijk zijn. Dat geloven wij niet.’

Romans die in 2013 verschijnen kunnen al meedingen naar de prijs. Boeken kunnen tussen 25 januari en 22 maart naar de organisatie worden opgestuurd.

 

    • Roderick Nieuwenhuis