Geschikt om sushi op te serveren

De Ultieme Tarantino Collectie.

Regie: Quentin Tarantino, Tony Scott e.a.

dvd speelfilm: ****

bonus: *

Echt bevredigend zijn ze nooit, die verzameldozen die bij het uitbrengen van een nieuwe film van een sterregisseur plegen uit te komen. Neem deze Tarantinobox ter gelegenheid van Django Unchained. Hoe compleet is hij? Terecht dat True Romance ertussen zit, naar een script van de toen nog onbekende Tarantino dat Tony Scott (Top Gun) in 1993 verfilmde met spetterende dialogen en ‘Mexican Standoff’. Maar moet From Dusk til Dawn uit 1996 er dan ook niet bij, een zwarte thriller die ontaardt in een idiote vampierkomedie? Of het vierluik Four Rooms? Of zelfs Natural Born Killers, hoe boos Tarantino ook was over de moralistische draai die Oliver Stone aan zijn script gaf?

Alles beter dan het vuilnis dat als ‘4 bonus dvd's’ aan deze wat klunzig uitgevoerde box is toegevoegd. Hoewel Tarantino op één avond al genoeg praat om vier dvd’s te vullen, laat men een groepje filmcritici drie schijven lang voor een shabby decor zeuren over zijn oeuvre. Bonus-dvd’s? Hooguit geschikt om mee te frisbeeën of sushi op te serveren.

    • Coen van Zwol