Een app die weet welk vliegtuig je moet hebben

APP

Tripit

iPhone, iPad en Android, gratis****

Wie vaak reist voor zijn werk, kent de stress die daarbij komt kijken: vluchtnummers, inchecktijden, contactpersonen, waar het hotel precies is, welke afspraken gepland staan. Tripit is het digitale reismapje waarmee je al die informatie op het juiste moment binnen handbereik hebt. En het mooiste: het vult zichzelf.

Je begint (nadat je een account hebt aangemaakt) met het invoeren van je reis via de app of op Tripit.com. Meer dan begin- en einddatum hoef je niet te noemen. Vervolgens kun je alle e-mails die met de reis te maken hebben, doorsturen naar plans@tripit.com. Die herkent de meeste bevestigingsmailtjes van vliegtuigmaatschappijen, hotels, etc. en zet ze om: nu kent de app je vluchtnummer, wanneer je vertrekt, hoe laat je aankomt en wat het kost. Als je Gmail gebruikt, kun je Tripit ook daaraan koppelen, zodat hij automatisch een paar keer per dag controleert of je reisplannen hebt. Tripit herkent de mailtjes van ruim drieduizend partners, maar een kleine vliegtuigmaatschappij, een zelfstandig hotelletje of een Indiase scooterverhuurder kan daarbuiten vallen. Je kunt daarom ook handmatig gegevens invoeren en aanpassen.

De apps en de site kun je gratis gebruiken, maar Tripit heeft ook een betaalde versie voor 49 dollar per jaar. Dan krijg je notificaties bij vertragingen en annuleringen, kun je je frequentflyer-punten bijhouden en plannen automatisch delen met anderen.

Kortom: met Tripit hou je tijdens het reizen het overzicht – en dat kan veel stress en gedoe schelen.

    • Peter Zantingh